Dadly Fears

egy új család

2018. április 15. - Dadly Fears

 Amikor megérkezik egy gyerek, akkor az nemcsak azt jelenti, hogy egy újabb taggal gyarapodik a család. Az azt is jelenti, hogy létrejön egy új kis család. Létrejön?

A családnak milliónyi definíciója van és mindegyik kicsit másképp határozza meg, hogy mi is az a család. Abban többnyire minden meghatározás egyetért, hogy a család egy közösség, tehát legalább két személyből áll. Azon kívül állhat egy párból, anyából és/vagy apából és gyerekekből, és tovább kiegészülhet milliónyi más taggal. Ettől függetlenül felmerül a kérdés, hogy persze itt ez a sok okos meghatározás, de akkor mégis mit jelent egy új család?

Nem egy túl hagyományos nézőpont, de akár lehet az is a család, amivel a családi ünnepeket együtt töltjük. Nyilván itt is vannak kivételek, de elég általános, hogy akivel a szentesét együtt töltjük, az egy család. Aztán akivel a karácsony többi napját az már egy bővebb család. Vagy nem.

A gyerek felülírja/átírja, hogy mi a család. Furcsa lehet majd a szüleim nélkül szentestézni.

A bejegyzés trackback címe:

https://dadlyfears.blog.hu/api/trackback/id/tr3913836018

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása